Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας, σας προσκαλεί σε συζήτηση με πέντε διεθνώς καταξιωμένους Ισραηλινούς συγγραφείς για τον ρόλο του συγγραφέα σε περίοδο αλλαγών και κρίσης, και την Ομάδα Συλλογικών Αναγνώσεων τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 11-13.00 στην αίθουσα 001.

Πληροφορίες για τους συγγραφείς:

  • Η Αβιράμα Γκολάν είναι συγγραφέας, μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας Haaretz, όπου αρθρογραφεί για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Μιλάει ελληνικά.
  • Η Όρλυ Κάστελ-Μπλουμ διδάσκει δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Το κλασικό μεταμοντέρνο μυθιστόρημά της, Ντόλυ Σίτυ (Dolly City), συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή αντιπροσωπευτικών έργων της UNESCΟ και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.
  • Η Γιαέλ Νταγιάν, κόρη του Στρατηγού Νταγιάν, πρώην βουλευτής, και συγγραφέας, παραμένει ενεργή ακτιβίστρια για την ειρήνη. Έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.
  • Ο Γισσάι Σαρίντ, συγγραφέας, δικηγόρος και πρώην εισαγγελέας από πολιτική οικογένεια, αναγνωρίστηκε διεθνώς από το δεύτερο ήδη βιβλίο του.
  • Ο Αλόν Χίλου, συγγραφέας και δικηγόρος, ταράζει τα λογοτεχνικά και κοινωνικά νερά του Ισραήλ με τα βιβλία του. Στο βιβλίο του Ο θάνατος του μοναχού, μεταφρασμένο στα ελληνικά, αποκαλύπτεται προσωπικά.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης, και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας

Γρηγορίου Λαμπράκη 126, Πειραιάς, 18532 Ελλάδα

Γραφείο 304

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 210 414 2652