event

Στις 15 Ιανουαρίου στο Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η ημερίδα εργασίας "Εργαλεία για την Δημοκρατία" που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η ψηφιακή πλατφόρμα Vouliwatch και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Έρευνα και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Teachers4Europe.

Την ημερίδα άνοιξε η δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκ. Καθηγήτρια Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, Δ/ντρια ERDIC με την εισήγηση της «Ενεργοί πολίτες, μία ευρωπαϊκή προτεραιότητα», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊστάμενη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με την εισήγηση της «Δημοκρατία και Εκπαίδευση: ο Ρόλος των Μέσων». Η τρίτη εισήγηση της ημερίδας έγινε από την ομάδα του Vouliwatch Στέφανος Λουκόπουλος και Μαρία Ναθαναήλ, οι οποίοι παρουσίασαν στους συμμετέχοντες, διαδραστικά, τις αρχές που προωθεί η πρωτοβουλία Vouliwatch, την ατζέντα της για δημοκρατική συμμετοχή καθώς και τις επιμέρους δυνατότητες / λειτουργίες της πλατφόρμας. Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλογος με του εκπαιδευτικούς για την δυνατότητα ένταξης της πλατφόρμας Vouliwatch στην διδακτική διαδικασία.

Περισσότερες Φωτογραφίες