imageΤην Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, το Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με Διευθυντή τον Επίκουρο Καθηγητή Νικόλαο Ραπτόπουλο, διοργάνωσε την ημερίδα με τίτλο «Η Τουρκία και οι στρατηγικές ανακατατάξεις μιας περιφέρειας σε μετάβαση» η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ακαδημαϊκών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Ν. Γεωργόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Καθηγητής Α. Κότιος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καθηγητής Α. Τζιαμπίρης.

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας εισηγήσεις απηύθυναν προπτυχιακοί φοιτητές του εργαστηρίου καθώς και ακαδημαϊκοί του τμήματος. Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Επίκουρη Καθηγήτρια Φ. Ασδεράκη συμμετείχε στη Τρίτη Συνεδρία της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και η Ε.Ε» με εισήγηση «Μεταναστευτική κρίση: ένα παράθυρο ευκαιρίας ή ένα νέο εμπόδιο για την (επανα)προσέγγιση ΕΕ - Τουρκίας;».