Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση συνεργατών για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet “Include European Union Values – IncludU” που υλοποιεί το εργαστήριο Εκπαιδευτικής πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής συνεργασίας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος είναι η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Jean Monnet Chair στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του ESN Greece, της AIESEC UniPi, του UNIPI MUN και της JEF Piraeus.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συνεργαζόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ομάδα έργου, για τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν παρουσιάσεις για τις επιμέρους δράσεις που έχει αναλάβει κάθε φορέας.

“Το πρόγραμμα «IncludU» εστιάζει σε θεμελιώδεις αξίες ισότητας, ανεκτικότητας και μη-διάκρισης της Ε.Ε. Έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τις αξίες αυτές μέσω διαδραστικών και βιωματικών εργαστηρίων καθώς και καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών που συνδυάζουν ΤΠΕ, παίγνια, τέχνη και γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Το «IncludU» επίσης, είναι σχεδιασμένο για να δημιουργήσει ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης όπου τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, οι νεανικές ΜΚΟ, οι δήμοι, οι περιφερειακές αρχές, οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι καλλιτέχνες, οι εθελοντές και οι μαθητές θα προωθήσουν τη δημιουργία σημείων επαφής μέσα στα σχολεία, τα οποία ως εκ τούτου θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διάδοση αξιών και γνώσης που αποκτήθηκαν έναντι των τοπικών κοινωνιών τους.”

Ακολούθηστε το IncludU στο facebook