H Έδρα Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία σε συνεργασία με το γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διοργανώσε στις 18 Οκτωβρίου το εργαστήριο “Η Ευρώπη του Εθελοντισμού”. Το εργαστήριο ήταν μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του Ανοιχτού Μαθήματος "Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία στην ΕΕ" του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Κατα τη διάρκεια του εργαστηρίου, φοιτητές απο δίαφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες κινητικότητας και κατάρτισης μέσα από εθελοντικά προγράμματα νέων. Έμφαση στις παρουσιάσεις των ομιλιτών δόθηκε τόσο στη διεθνή κινητικότητα μέσα από τα προγράμματα του Erasmus+ όσο και σε άλλα προγράμματα που υλοποιούν νεανικές ΜΚΟ με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από το γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Hellenic Youth Participation, την Interalia, το Balkans Beyond Borders, το UNIPI MUN, την AIESEC UniPi και την AEGEE.

Περισσότερες Φωτογραφίες