PHOTOS 31Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το σεμινάριο "EU, Greece and Israel: Challenges and Future prospects for the Euro-Mediterranean Cooperation", το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραώς, την Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Έδρα Jean Monnet ad Personam στις Ευρωπαϊκές σπουδές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν, συμμετέχοντας αρχικά στο Floor Game "Learning EU through Cooperation". Στη συνέχεια, προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς έκαναν παρουσίαση με θέμα "Greece & EU", ενώ αντίστοιχα και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev παρουσίασαν μελέτη με θέμα "Israel & EU". Σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές των δυο Πανεπιστημίων αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προσέγγιση που έχουν οι δύο χώρες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους καθηγητές και φοιτητές καλωσόρισαν ο Καθηγητής Παντελής Παντελίδης, Αντι-Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, και η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ μίλησε ο Ευρωβουλευτής και μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Ισραήλ, κ. Μιλτιάδης Κύρκος από το Ποτάμι. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ομιλίες του Σπυρίδωνα Ρουκανά, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και του Καθηγητή Sharon Bardo, Πρόεδρο του Τμήματος Politics and Government και Jean Monnet ad Personam του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev του Ισραήλ. Τέλος, δόθηκε χρόνος για συζήτηση σχετικά με τα όσα αποκόμισαν οι φοιτητές από την εκδήλωση αλλά και σχετικά με το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δυο χώρες στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης: