Μυτιλήνη, 18 Μαΐου 2015

mitilini 1Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Νέες στρατηγικές και ευκαιρίες για την εκπαίδευση: Η έννοια του ενεργού πολίτη και το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015» , η οποία συνδιοργανώθηκε από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, την Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της περιοχής.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθύντρια του Εργαστηρίου κα Φωτεινή Ασδεράκη, παρέθεσε ομιλία με τίτλο «Ο ρόλος της εκπαίδευσης για τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τον ενεργό πολίτη του κόσμου: οι δράσεις της Ε.Ε.»
Στη συνέχεια η κα Βέρα Δηλάρη, Αναπληρώτρια Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, απηύθυνε ομιλία με τίτλο: «Η εκπαίδευση για τον παγκόσμιο ενεργό πολίτη στους Διεθνείς Οργανισμούς».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κύριο Παναγιώτη Γρηγορίου, ο οποίος είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν «Το έλλειμμα κοινής ευρωπαϊκής εκπαίδευσης και η αδυναμία ανάδειξης των κοινών ευρωπαϊκών πολιτισμικών και πολιτικών αξιών»