openingceremonyΣτις 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιου Πειραιώς η επίσημη τελετή έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν, φοιτητές και καθηγητές του προγράμματος καθώς και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και του Δήμου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν χαιρετισμό, ο Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Πέτρος Κόκαλης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, η κα Χριστίνα Καραϊτίδη εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, ο Καθηγητής Παναγιώτης Ήφαιστος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του ΙΚΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα με θέμα ομιλίας «Η συμβολή της διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η σύνδεσή της με την απασχολησιμότητα των νέων: το παράδειγμα του ΙΚΥ».

“Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει στην εξειδίκευση ανθρώπινου δυναμικού, που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν μέσα από το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα, θα συντελέσουν δημιουργικά στην προώθηση νέων προτάσεων, σχεδίων και πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμβολή της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινή προοπτική των λαών της Ευρώπης. Η ποιότητα του προγράμματος, των διδασκόντων, των φοιτητών και του Πανεπιστημίου Πειραιά εγγυάται την ευόδωση της προσπάθειας.”

Έφη Μπάσδρα

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Μεταπτυχιακού από τον Διευθυντή του Προγράμματος και Αναπληρωτή Καθηγητή Χαράλαμπο Γκούσιο  και την παρουσίαση του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) από τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου και Επίκουρη Καθηγήτρια Φωτεινή Ασδεράκη.

Μετά από τη τελετή έναρξης ακολούθησε γεύμα γνωριμίας για τους φοιτητές και καθηγητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Περισσότερες φωτογραφίες