Διοίκηση

Ασδεράκη Φωτεινή

asderaki

Jean Monnet Chair στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία

Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πολιτική

Η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει Πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη και τη Δημόσια Διοίκηση, Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές και Διδακτορικό Δίπλωμα με Άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. H διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Ο Σχηματισμός ενός Διεθνούς Καθεστώτος: Ο Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης», βραβεύτηκε από την Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών με την Τιμητική Υποτροφία της Εθνικής Τράπεζας στη μνήμη Θεόδωρου Καρατζά για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στις Ευρωπαϊκές Σπουδές κατά την περίοδο 2004-2008 ενώ έχει λάβει δύο φορές υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις επιδόσεις της. Επιπλέον, έχει τέσσερα χρόνια σπουδών στις παιδαγωγικές επιστήμες. Είναι μέλος επιστημονικών ομάδων και δικτύων. Είναι άμισθη σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για διεθνή κι ευρωπαϊκά ζητήματα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Γραφείο Εκπαίδευσης (International Bureau of Education) της Unesco.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της άπτονται των κάτωθι επιστημονικών θεμάτων: Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, Ευρωπαϊκές Πολιτικές, Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πολιτική, Πολιτικές για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Διασφάλιση της Ποιότητας και Διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Σύνδεση Ανώτατης Εκπαίδευσης με την Επιχειρηματικότητα, την Απασχόληση και τις Νέες Τεχνολογίες, τις Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Ανάπτυξη και την Έρευνα.

Βιογραφικό

Ακαδημαϊκή Συντονίστρια σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα:

Jean Monnet Chair on European Union's Education, Research and Innovation Policies (2016-2019)

 

Jean Monnet Project “Include European Values - IncludU" (2016 - 2018).

http://includu.eu/

Jean Monnet Project “Universities4EU, (2014-2016).
http://www.u4eu.eu/

https://www.facebook.com/pages/Universities4EU-U4EU/1552515611653263

Jean Monnet Programme, Information and Research Activities: “YouthActiv” (2013-2014).

http://www.youthactiv.eu

https://www.facebook.com/YouthActiv?fref=ts

Jean Monnet Programme, Key Activity 1 Learning EU at School: “Europe at Schools through Art and Simulation” (2013-2014).
http://www.europestarts.eu

https://www.facebook.com/europestarts?fref=ts

Jean Monnet Programme, Key Activity 1 Learning EU at School: “Bringing Europe to School Teachers” (2012-2013).
http://www.bestunipi.eu

https://www.facebook.com/bestunipi

Γραφείο: 201, Γρηγορίου Λαμπράκη 126, Πειραιάς
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τηλ.: 210 414-2652
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.