Πρακτική Άσκηση

Λυδία Βαϊοπούλου

lydiavaΗ Λυδία Βαϊοπούλου κάνει την πρακτική της άσκηση στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC). Eίναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει ένα εξάμηνο των σπουδών της στο πανεπιστήμιο Charles de Gaulle Lille III στη Lille της Γαλλίας μέσω του προγράμματος Erasmus.

Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Γραφείο Πληροφόρησης του Πολίτη και στο Στέκι της Ευρώπης, καθώς και εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Νηπιαγωγείο της Βουλής. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει κάνει πρακτικές ασκήσεις σε δημόσια σχολεία στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ιωάννα Φαραντάκη

farantakiΗ Ιωάννα Φαραντάκη είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συμμετέχει στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) ως δόκιμη ερευνήτρια στο πρόγραμμα Erasmus+ Jean Monnet Activities – Networks «Nexus of European Centers Abroad for Research on EHEA (NEAR-EU)».

Στο παρελθόν, άσκησε πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου στις Βρυξέλλες, διάρκειας 9 μηνών, όπου αντικείμενο της πρακτικής της αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, η ενασχόληση με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη μέλη της, η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των μελών του γραφείου καθώς και η εκπροσώπηση του γραφείου σε διάφορες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών υπήρξε μέλος της SAFIA (Student Association for International Affairs) όπου συμμετείχε ως αρθρογράφος. Επιπροσθέτως, συμμετείχε εθελοντικά ως αρθρογράφος στη ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας καθώς επίσης ως ερευνήτρια στο εργαστήριο Μελέτης των κρατών BRICS του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τέλος, από τα πρώτα έτη των σπουδών της εκδήλωσε έντονα ενδιαφέρον για συμμετοχή σε προσομοιώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΝΑΤΟ.

Νίκη Ψωμά

nikipsomaΗ Νίκη Ψωμά είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία πραγματοποιεί πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC).

Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως μέλος της ομάδας έργου στο Ευρωπαϊκό Προγράμμα Jean Monnet EuropeStARTS καθώς και ως εκπρόσωπος της νεανικής οργάνωσης JEF Πειραιά στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Jean Monnet, Information and Research Activities “YouthActiv” και Jean Monnet Project "Universities4EU" που υλοποιήθηκαν από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Νίκη Ψωμά
Πρακτική Άσκηση
Πανεπιστήμιο Πειραιά

Έλσα Κρυεζίου

elsakΗ Έλσα Κρυεζίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία πραγματοποιεί πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC). 

Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο ερευνητικό πρόγραμμα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπρόσθετα έχει προσφέρει ερευνητικές και μεταφραστικές υπηρεσίες εθελοντικά στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South-East Europe Institute, International Relations Quarterly).Τέλος έχει συμμετάσχει ως εθελοντικά στο TEDx University of Piraeus και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet Project “Universities4EU” που υλοποιήθηκε από το ERDIC (2014-16).

Έλσα Κρυεζίου
Πρακτική Άσκηση
Πανεπιστήμιο Πειραιά

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Marco Sini
  2. Παναγιώτης Μπαρλαμπάς