Αρχείο Δράσεων

Σεμινάριο για Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

52397727 244669326435788 4200380648579399680 nΗ Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας σε συνεργασία με το 3ο και 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού διοργάνωσαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σεμινάριο για Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με θέμα "Ευρωπαϊκή Ένωση, Νέοι και Ευρωεκλογές, Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Χώρος και Πρόγραμμα Teachers4Europe".

Πρόγραμμα Σεμιναρίου: [Κατέβασμα Αρχείου]

Φωτογραφικό Υλικό:

Ημερίδα: «Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, Εξελίξεις – Προοπτικές»

DSC 6901Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 έλαβε χώρα η Ημερίδα της 32ης Σειράς της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών (Σ.ΔΙ.ΕΠ), που συνδιοργανώθηκε από την Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας. Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον Διοικητή της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών – Πολεμικής Αεροπορίας, Ταξίαρχο- Ιπτάμενο, κ. Γεώργιο Παντελή, τον Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης- Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο (Ι), κ. Λαμπράκη Δημητρίου, καθώς και από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Άγγελο Κότιο. Εν συνεχεία το λόγο έλαβε η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ρόλο της ως Παγκόσμιου Παίκτη.

Σεμινάριο: «Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία, Δεδομένα, Δημόσια Πολιτική στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα»

seminar 14032018Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το σεμινάριο: «Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία, Δεδομένα, Δημόσια Πολιτική στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα», το οποίο διοργανώθηκε από την Έδρα Jean Monnet για τις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Οι ομιλητές Δρ. Χαράλαμπος Χρυσομαλλίδης και Δημήτριος Μαραγκός, εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο μίας ανοικτής και διαδραστικής συζήτησης με το απευθυνόμενο κοινό, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, αναφέρθηκαν ενδελεχώς στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για τις σπουδές σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τρόπους με τους οποίους μπορεί έκαστος ενδιαφερόμενος να διεκδικήσει κάποια υποτροφία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, έγινε ανάλυση της δημόσιας πολιτικής που έχει υιοθετηθεί για τα ανωτέρω θέματα, και έγινε αναφορά στις δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εν κατακλείδι, τονίστηκε με τη χρήση στατιστικών στοιχείων η σημαντικότητα των Προγραμμάτων Erasmus plus για τη σταδιοδρομία των Νέων Αποφοίτων και η συνδρομή των προγραμμάτων αυτών στην εύρεση εργασίας.

EU, Greece and Israel: Challenges and Future prospects for the Euro-Mediterranean Cooperation

PHOTOS 31Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το σεμινάριο "EU, Greece and Israel: Challenges and Future prospects for the Euro-Mediterranean Cooperation", το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραώς, την Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Έδρα Jean Monnet ad Personam στις Ευρωπαϊκές σπουδές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν, συμμετέχοντας αρχικά στο Floor Game "Learning EU through Cooperation". Στη συνέχεια, προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς έκαναν παρουσίαση με θέμα "Greece & EU", ενώ αντίστοιχα και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev παρουσίασαν μελέτη με θέμα "Israel & EU". Σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές των δυο Πανεπιστημίων αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προσέγγιση που έχουν οι δύο χώρες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τους καθηγητές και φοιτητές καλωσόρισαν ο Καθηγητής Παντελής Παντελίδης, Αντι-Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, και η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ μίλησε ο Ευρωβουλευτής και μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Ισραήλ, κ. Μιλτιάδης Κύρκος από το Ποτάμι. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ομιλίες του Σπυρίδωνα Ρουκανά, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και του Καθηγητή Sharon Bardo, Πρόεδρο του Τμήματος Politics and Government και Jean Monnet ad Personam του Πανεπιστημίου Ben-Gurion of the Negev του Ισραήλ. Τέλος, δόθηκε χρόνος για συζήτηση σχετικά με τα όσα αποκόμισαν οι φοιτητές από την εκδήλωση αλλά και σχετικά με το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δυο χώρες στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης: