youthactiv

Θα θέλαμε να σας ανακοινώνουμε ότι το πρόγραμμα Jean Monnet, Κύρια Δράση 1 – Δράσεις πληροφόρησης, «YouthActiv» που πραγματοποιήθηκε τη χρονιά 2013-14 από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κρίθηκε ως ένα από τα 9 καλύτερα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Jean Monnet στην Ευρώπη την περίοδο 2007-13.

Erasmus+ Project Results Platform

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παραπάνω από 700 μαθητές, εκπαιδευτικοί, εθελοντές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι νεανικών οργανώσεων.

Δείτε το απολογιστικό βίντεο του YouthActiv

Δείτε αναλυτικά τη περιγραφή του προγράμματος εδώ

Η Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του προγράμματος Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη μοιράστηκε με τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος το εξής μήνυμα.

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τo πρόγραμμα YouthActiv που υλοποιήσαμε με τα Λύκεια σας τη χρονιά 2013-14 κρίθηκε ως ένα από τα 9 καλύτερα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Jean Monnet στην Ευρώπη.
Αυτό αποδεικνύει τη δυναμική των συνεργασιών των διαφορετικών βαθμίδων της ελληνικής εκπαίδευσης.
Συγχαρητήρια σε όλους μας!»

Αυτή δεν είναι η μοναδική διάκριση του προγράμματος, καθώς λίγους μήνες η ταινία από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ‪‎YouthActiv, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό «Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις του προγράμματος εδώ