Ταινίες μικρού μήκους YouthActiv

1 πρόγραμμα, 5 πόλεις, 14 σχολεία, 635 μαθητές, 90 εκπαιδευτικοί, 15 επιμορφωτές, 8 οργανώσεις νέων! Αυτή είναι η σύμπραξη του YouthActiv, ενός προγράμματος με επίκεντρο τους νέους, μαθητές ηλικίας 16-18 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στόχο την ενίσχυση του διαλόγου για την Ευρώπη αλλά και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας δικτύωσης πειραματισμού και ανταλλαγής εμπειριών για τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ΥouthActiv από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα βίντεο με κεντρικό θέμα την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές Λυκείων από επτά σχολεία όλης της Ελλάδας υπό την καθοδήγηση της οργάνωσης Balkans Beyond Borders συζήτησαν για την Ευρώπη και τελικά …δημιούργησαν! Όλες οι ταινίες ήταν εξαιρετικές με μαθητές, καθηγητές και γονείς να μπαίνουν σε ρόλους καθηγητών και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους στην υποκριτική. Δείτε παρακάτω τι σημαίνει η Ευρώπη για τα παιδιά του YouthActiv!

Το … Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους YouthActiv το πήρε η ταινία “Για ένα πουκάμισο αδειανό…;” από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το ειδικό βραβείο για Animation Film λαμβάνει η ταινία “Η Ευρώπη κι εγώ” του μαθητή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, Πέτρου Μπάλτα

Οι υπόλοιπες ταινίες:

“Η Ευρώπη και Εγώ”, Πρότυπο – Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά 

“YouthActiv Project”, Επαγγελματικό Λύκειο Μαρκόπουλου- Ωρωπού 

“What I want from the European Union?” 5ο Λύκειο Ιλίου 

“Τι θέλουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;” Ελληνογαλλική Σχολή “Άγιος Παύλος” 

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ζωές των νέων”, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο ΠΑΜΑΚ 

Φτώχεια στην Ευρώπη, Αλεξάνδρα Πασαδάκη, 11ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης 

Τα παιδιά του Πειραιά δημιουργούν!

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος youthActiv από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα βίντεο με κεντρικό θέμα την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές Λυκείων του Πειραιά υπό την καθοδήγηση της οργάνωσης Balkans Beyond Borders συζήτησαν για την Ευρώπη και τελικά …δημιούργησαν!