aristotle

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το British Council και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) και με την υποστήριξη του Megaron Plus, συνδιοργανώνουν το διεθνές συμπόσιο «Έτος Αριστοτέλη: Λόγος περί παθών - Από την ρητορική του μίσους στην ρητορική της αποδοχής».


Το διήμερο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016. Με αφορμή τη Ρητορική του Αριστοτέλη, θα διερευνηθεί το φαινόμενο της Ρητορικής του Μίσους στο πλαίσιο του δημοσίου λόγου, της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας.
Θα εξεταστούν οι διάφορες μορφές που παίρνει η Ρητορική του Μίσους, οι ομάδες που πλήττονται συνήθως, τα αίτια εκδήλωσης του φαινομένου και οι συνέπειες αυτού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει σε εμπειρίες και πρακτικές άλλων χωρών.


Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα και αντίστροφα.


Επιστημονική Επιμέλεια Συμποσίου:
Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια ERDIC,
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Οργανωτική Επιτροπή:
Γιώργος Κρικρής, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Μαρία Νομικού, British Council
Βικτωρία Κυριάκη, British Council
Κατερίνα Μπούτσια, British Council
Μαριλένα Μαραγκού, ERDIC
Ελευθερία Μαρκοζάνη, ERDIC

Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής εδώ
https://www.eventbrite.co.uk/e/21484888881

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Βικτωρία Κυριάκη
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 2103692337