ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
προς όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας; Έχετε σκεφτεί πολλές φορές ότι το βιογραφικό σας δεν είναι ιδιαίτερα καλό και δεν ξέρετε τι να κάνετε γι’ αυτό; Θέλετε να δουλέψετε ή να κάνετε πρακτική άσκηση στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Θέλετε να συμμετάσχετε σε ανταλλαγές νέων ή σε εθελοντικά προγράμματα στο εξωτερικό; Έχετε ερευνητικά ενδιαφέροντα και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις ευκαιρίες που έχετε μετά το πτυχίο;

Αν η απάντηση σε ένα ή και περισσότερα ερωτήματα είναι καταφατική τότε δεν έχετε παρά να κάνετε δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 και να γίνετε και εσείς ένας/μια από τους/τις τυχερούς/ες φοιτητές/τριες που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτό το ανοικτό μάθημα!

Το μάθημα αυτό διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή έδρα “Jean Monnet Chair in Education, Research and Innovation Policies” 2016 που απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Φωτεινή Ασδεράκη σε συνεργασία με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Παντελή Παντελίδη και Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνοποίησης του ιδρύματος και το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 το μάθημα «Ευρωπαϊκές πολιτικές Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας» το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 50 φοιτητές από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το μάθημα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 15.00-18.00 στην αίθουσα 108.

Κύριοι άξονες του εν λόγω μαθήματος θα είναι η ενημέρωση και η παρουσίαση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης καθώς επίσης και η ενημέρωση σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης, έρευνας και καινοτομίας που προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο.

Εκτός της ανάλυσης των επιμέρους πολιτικών και των πλαισίων τους, η δομή του μαθήματος θα περιέχει ειδικά εργαστήρια για:
- Τη συμπλήρωση των ευρωπαϊκών εργαλείων για το βιογραφικό, το διαβατήριο γλωσσών και δεξιοτήτων, κτλ
- Τα ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας (πχ. Horizon 2020)
- Τα ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής), κατάρτισης, απασχόλησης και απόκτησης ευρωπαϊκής εμπειρίας (πχ. Erasmus+, Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες κτλ)
- Τα ευρωπαϊκά προγράμματα αναζήτησης εργασίας στα πεδία της έρευνας και της καινοτομίας (πχ. Euraxess)
- Τα ευρωπαϊκά προγράμματα αναζήτησης εργασίας στην ΕΕ (πχ. Eures)
- Την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης από Ιδιωτικές και Κρατικές Υποτροφίες

Μετά την περάτωση του μαθήματος θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονολογικής προτεραιότητας. Οι φοιτητές του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών παρακαλούνται να δηλώσουν το μάθημα ως επιλογή στη Γραμματεία του Τμήματος

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2104142652