EUROPEAN DIGITALPORTFOLIO FOR UNIVERSITY STUDENTS
2015-1-CY01-KA203-011856 (November 2015 – October 2017)
Funded by ERASMUS+ Programme (KA2)

 

“The e-Portfolio for all University Students in Europe is coming…”
Το πρόγραμμα EDIPUS θα δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό εργαλείο, δηλαδή την Πύλη του Ψηφιακού Χαρτοφυλακίου (DigitalPortfolioPortal-DPP), το οποίο θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες της απασχολησιμότητας των φοιτητών και των νέων που αναζητούν εργασία. Το DPP, θα παρέχει στους φοιτητές μια ψηφιακή περιοχή, όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο εμπειριών και προσόντων με ένα δημιουργικό και επαγγελματικό τρόπο.

Το DPP έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το παραδοσιακό βιογραφικό, προσφέροντας ένα πιο έξυπνο εργαλείο για τους φοιτητές για να εκφραστούν. Το Ψηφιακό Χαρτοφυλάκιο θα επιτρέπει στους φοιτητές να καταγράψουν όλες τις εμπειρίες τους και να τις παρουσιάσουν στους εργοδότες πριν από τη συνέντευξη, έχοντας έτσι την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη καλή εντύπωση. Επιπλέον, το πρόγραμμα EDIPUS θα δημιουργήσει μιαβάση δεδομένων των ψηφιακών χαρτοφυλακίων, όπου οι εργοδότες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να επιλέξουν τους σωστούς υποψηφίους για τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
Ο βασικός στόχος του πρόγραμματος EDIPUS είναι να ενισχύσει τις πιθανότητες της απασχολησιμότητας των φοιτητών και των νέων που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους φοιτητές να εκφραστούν δημιουργικά και επαγγελματικά μέσω ενός Ψηφιακού Χαρτοφυλακίου (πορτοφολίου), ενώ συμμετέχουν επίσης οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας και οι πανεπιστημιακοί σύμβουλοι. Ένας άλλος σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων των ψηφιακών χαρτοφυλακίων με μια έξυπνη μηχανή αναζήτησης, έτσι ώστε να δεσμεύει με επιτυχία τους εργοδότες στη διαδικασία χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο για την επιλογή των πιθανών υπαλλήλων τους.

ΟΜΑΔΑ-ΣΤΟΧΟΣ
Η κύρια ομάδα-στόχος του έργου είναι φοιτητές με οποιοδήποτε υπόβαθρο και σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών που επιθυμούν να αναπτύξουν έναδιαδικτυακό (on-line) προσωπικό ψηφιακό χαρτοφυλάκιο. Η δεύτερη ομάδα-στόχος, συμπεριλαμβάνει σύμβουλους καριέρας, καθώς και άλλους εκπροσώπους από πανεπιστημιακές υπηρεσίες φοιτητών στην Ευρώπη, ενώσεις εργοδοτών και επιχειρήσεων.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Το πρόγραμμα EDIPUS προσδοκά να έχει αντίκτυπο στις ευκαιρίες απασχολησιμότητας των φοιτητών στην Ευρώπη, βελτιώνοντας τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύει να έχει μαι σημαντική επίδραση ενισχύοντας τα επαγγελματικά τους προφίλ και βελτιώνοντας τα διαθέσιμα εργαλεία. Επιπλέον, το έργο αποσκοπεί να επιδράσει στον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες βλέπουν τα προφίλ των υποψήφιων εργαζομένων και να κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και περισσότερο αποτελεσματική γιαόλους τους εμπλεκόμενους. Τέλος, το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ποιότητας των υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τις πανεπιστημιακές υπηρεσίεςγια τους φοιτητές, καθώς και από τους συμβούλους σταδιοδρομίας για την καθοδήγηση των νέων πτυχιούχων. Ο απώτερος στόχος είναι η υιοθέτηση του προτεινόμενου εργαλείου σε όλη την Ευρώπη.

THEPARTNERSHIP
Ο συντονιστής είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Συντονιστών ERASMUS.
Συνεργάτες - Instituto Superior de Engenharia dο Porto (Πορτογαλία), ENOROS Consulting (Κύπρος), Πανεπιστήμιο Πειραιώς Κέντρο Ερευνών (Ελλάδα), UNIMED MediterraneanUniversitiesUnion(Ιταλία), Δίκτυο Φοιτητών ERASMUS (Βέλγιο), Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Αυστρία), Eurocrea Merchant (Ιταλία), Fundacion Universidad Empresa Murcia (Ισπανία).

Contact email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

website: www.edipus.me