Tο Πανεπιστήμιο Πειραιώς φιλοξένησε το πρόγραμμα “Teachers4Europe Ambassadors 2016-17”. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τη δράση υποστηρίζει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Έδρα Jean Monnet για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επιμόρφωσης, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 29 & 30 Οκτωβρίου, παλαιοί και νέοι “T4E Ambassadors” της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, σχετικά με επίκαρια ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, από εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων και ακαδημαϊκούς. Σημαντικό κομμάτι της επιμορφωτικής διημερίδας αποτέλεσε η μάθηση μέσω “peer learning”, καθώς το βήμα δόθηκε σε πολλούς “T4E Ambassadors” για να μοιραστούν εμπειρίες, τεχνογνωσία και καλές τεχνικές με τους συναδέλφους τους.

Στόχος της δράσης “T4E Ambassadors 2016-17” είναι η ενίσχυση του δικτύου των Τ4Ε μέσω εκπαιδευμένων πολλαπλασιαστών/πρεσβευτών Τ4Ε πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο. Οι “Τ4Ε Αmbassadors” θα υποστηρίξουν μια σειρά επιμορφώσεων, των Τ4Ε, οι οποίοι ανήκουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή τους. Κατόπιν οι εκπαιδευτικοί θα οργανώσουν σχέδια και δράσεις που αφορούν την Ευρώπη στα σχολεία και τις τοπικές τους κοινωνίες. Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος καθώς και η διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου από την αιγίδα της Έδρας Jean Monnet για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “Teachers4Europe”

Φωτογραφίες από την επιμόρφωση

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιμορφωτικής δράσης