conf

To Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η Ημερίδα Εργασίας «Πτυχές της διδασκαλίας ξένων γλωσσών – Μετάφραση και αξιολόγηση» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης «Μεταφράζοντας την Ευρώπη». Υπεύθυνοι φορείς για την διοργάνωση ήταν τα Γραφεία Αθηνών και Λευκωσίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC)

του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο συντονισμός των κεντρικών πάνελ της ημερίδας έγινε από τη Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου ERDIC.

Κύριος στόχος της Ημερίδας Εργασίας ήταν η συζήτηση για το ρόλο της μετάφρασης στην εκμάθηση και στην αξιολόγηση της γνώσης ξένων γλωσσών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια). Προσκεκλημένοι ομιλητές στα κεντρικά πάνελ της Ημερίδας ήταν εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοί και ακαδημαϊκοί από Ελλάδα και Κύπρο. Στο δεύτερο μισό της ημερίδας οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ομάδες εργασίας, μια για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα με σκοπό τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με το θέμα της Ημερίδας Εργασίας. Τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας ανακοινώθηκαν στην ολομέλεια πριν από τη λήξη της Ημερίδας Εργασίας.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Για περισσότερες φωτογραφίες